scene.org File Archive

File download

<root>­/­parties­/­2024­/­assembly_summer24­/­photo/sonic-waterworld_by_greendebugger.zip

File size:
21 967 578 bytes (20.95M)
File date:
2024-08-04 14:01:03
Download count:
all-time: 5

Preview

  • Sonic/DSC_2082_Original.JPG 9.71M
  • Sonic/IMG_20240729_004211573.jpg 3.00M
  • Sonic/IMG_20240729_004748212.jpg 3.14M
  • Sonic/Readme.txt 3.10K
  • Sonic/Sonic_2082_nosig.jpg 5.23M

file_id.diz

Tässä kuvassa on Segan Sonic - The Hedgehog  minifiguuri. Sonic juoksee vettä pitkin nyrkit valmiina taisteluun. Tämä kuva on pyritty rakentamaan action henkiseksi ja efekti rikkaaksi. Kuvassa on yhdistetty valomaalausta ja liikkeen pysäyttävää salamavaloa. 

Kuva on otettu puolenyönaikoihin, jolloin ulkona oli mahdollisimman hämärää. Kuva on osittain valomaalattu ja tämä hämäryys antaa maalaamiselle enemmän aikaa. Kuvan valoitusaika oli 5 sekuntia. Lisäksi kameran linssin edessä käytettiin HOYAn ND-suodatinta valoitusajan pidäntämiseksi. Kuva on otettu jalustaa ja lankakaukolaukaisinta käyttäen, jotta kamera ei tärähdä valomaalauksen alussa. Lisäksi kamerassa oli käytössä aikalaukaisu, joka mahdollisti paremmin kuvan oton aikaisen veden roiskuttamisen paineilmakompressorilla sekä sinisen ledinauhan liikuttamisen veden alla (valomaalausta). Sonic on laitettu mustalla sähköjohdolla yhdestä siilinpiikistä kiinni ja tuettu metallilevyyn veden alla, joka pitää Sonic hahmon veden pinnalla. Kuvassa Sonic on nyrkki valmiina iskemään. Ledinauha oli jokin vanha nauhanpätkä, joka sattui toimimaan 5 voltilla. Kolvasin vanhan latausjohdon pään kiinni siihen ennen kuvauksia (siniseen karvaan), joka mahdollisti nauhan loistamisen tavallisella PowerBankilla. Valaistusapuna oli myös kaksi Beiwen P06W RGB taskulamppua, joilla valaisin turkoosia väriä veden yläpuolella, näillä valoilla lisättiin vähän vedenpintaan Sonic hahmosta tulevia heijastuksia. Valaistuksessa on käytetty lisäksi salamavaloa (Nikon Speedlight SB-800), jossa oranssi geeli. Tämä valo antaa iltaisen tunnelman, mutta mikä tärkeintä, niin se pysäyttää kuvan osittain. Esimerkiksi sähköjohdon päässä heiluva Sonic paineilmapuhalluksen alla sekä vesipisarat ovat pysähtyneet ja näkyvät kuvassa tarkkana. Toki kaikki Sonicin alueet, joihin on tullut sinistä valoa pitkältä ajalta, niin ovat liikkuneet ja tämä liike tuo hienoa liikkeen tuntua Sonicin käsiin ja vartaloon. 

Filmikamera aikoihin kuvien värimaailma valittiin filmityypin avulla. Digikameroissa on ollut aina vastaava valinta, jolla voi ohjata millaista kuvaa halutaan ennen JPG pakkausta (häviöllinen pakkaus). Moni vain jättää nämä säädöt käyttämättä, koska on helpompi ottaa vain RAW-kuva, jolloin kaikki säätömahdollisuudet on vielä myöhemmin käytettävissä. Käytin kuitenkin, tätä kuvaa ottaessa, näitä asetuksia hyödyksi (Nikon Picture Control) ja hain kokeellisesti muutaman kuvan avulla haluamani saturaation ja kontrastin kuvaan. Tämä säätö pitää siis tehdä ennen kuvan ottamista. Tämä mahdollisti, ettei kuvan värejä tarvitse korjata kuvan oton jälkeen. Jälkimuokkauksessa muutin kuvan pystykuvasta vaakakuvaksi sekä muutin värilämpötilaa pikkasen enemmän keltaiseen päin.

Kuva on otettu Nikon D7100



--------------------------------

Nikon D7100
Valoitusaika 5 s. 
f/8
ISO100
185mm
HOYAn ND-suodatin
jalusta
lankalaukaisin
aikalaukaisu
paineilmakompressori (veden roiske) 
sinisen ledinauhan vedessä
Beiwen P06W RGB 
Salamavalo (Nikon Speedlight SB-800) -oranssi geeli.